Kontakt: info@promc.se

Undvik att få hojen stulen

Med en mc i garaget gäller det att försäkra sig om att eventuella tjuvar inte frestas till att planera inbrott. Just nu i sportlovstider då tjuven gärna slår till i mörka hus är det extra viktigt att vara uppmärksam. Prioritera någon form av säkerhetsdörr, larm och säkra låsen på uthusen.  

inbrottSpeciellt i dessa sportlovstider är inbrotten extra många då tjuven drar nytta av att husägarna är på semester tillsammans med barnen. Som man skriver på Mitti är det bättre chans för tjuven att lyckas under storhelger och lov, men man ska inte vara allt för orolig då det egentligen inte spelar någon roll. Ser tjuven rätt tillfälle slår den till ändå.

För att undvika att drabbas av inbrott kan man be en granne ta in posten och hålla koll om man är bortrest. Hus med inbrottslarm väljs oftare bort av tjuvarna och om de ändå tar sig in i huset stannar de bara någon minut. Och om tjuven ändå är framme, larma direkt. – Fredrik Wallén, kommunpolis Lidingö

Det finns mycket man kan göra på egen hand för att undvika inbrott i bostaden. Genom att till exempel samarbeta med grannarna kan man övervinna tjuvarna och göra det svårare för dem att vara okända i området. Andra goda råd är att använda sig av ett inbrottslarm eller säkerhetsdörr, speciellt om man har fordon eller dyr utrustning stående i  till exempel uthuset, samt att satsa på nyckelkåpa. Egentligen är alla åtgärder bättre än inga, men om man kostar på sig rätt utrustning från början blir det svårare för tjuven, vilket blir billigare i längden.

Satsa på en säkerhetsdörr

Speciellt som mc-ägare med garage gäller det att man väljer att investera i någon av alla säkerhetsdörrar från prodoor. Som man skriver om på Aftonbladet undviker tjuven just säkerhetsdörrar. Letar den efter bra ställen att slå till på, exempelvis i ett trapphus, och ser att lägenheterna har säkrade dörrar väljer man att gå vidare och leta efter lättare alternativ. Men har man en vanlig garageport eller ytterdörr kan tjuven bända upp den på några få sekunder. Detta berättar en gammal yrkeskriminell i artikeln som tidigare gjort inbrott men i dagsläget jobbar som säkerhetskonsult.