Kontakt: info@promc.se

Så byter du däck

Vintern har varit hård och lång, men nu börjar snön så smått att försvinna. Och tur är väl det för snart är det inte längre tillåtet att köra omkring på dubbade vinterdäck längre utan hög tid att svida om till sommardäcken – och det gör du enklast så här.

Om du behöver köpa nya sommardäck är ett tips att göra det hos Däck365 på sidan https://www.dack365.se/ för den butiken har nämligen blivit utnämnd till Årets nätbutik hela fyra år i rad. Och att de vunnit är inte så konstigt. Butiken erbjuder inte bara snabba leveranser och flera betalsätt utan även också en 100 procentig passningsgaranti på kompletta hjul och det är det inte många som gör. Så om du behöver handla nya däck inför däckbytet är detta alltså en butik att räkna med, men innan du handlar kan det vara bra att kolla in vad man ska tänka på när man väljer däck. Vad du bland annat ska tänka på tipsar Motormännens Riksförbund är att aldrig snåla med priset då däcken är din närmaste kontakt med vägen och alltid tänka på miljön i ditt val av däck, för det skadar aldrig att vara lite mer miljövänlig i sitt tänk även kring bilen. Så när du väl valt dina däck är det dags att genomföra själva däckbytet, men hur? Här är en video som visar hur du gör och vad du ska tänka på:

Byta däck själv eller hos verkstad?

Som du såg i videon ovan går det alldeles utmärkt att själv byta däck. Men om du känner dig osäker eller helt enkelt inte har möjlighet att byta däcken själv kan du alltid lämna in bilen hos verkstad för bytet. Men det finns en hel del saker att tänka på när du ska välja däckverkstad och alla dessa saker är listade hos Konsumentverkets sida Hallå konsument, så det kan vara bra att ta en titt där innan du bara kör till första bästa verkstad som erbjuder däckbytestjänster.