Kontakt: info@promc.se

Packa rätt för MC-semester

Ett av de bästa sätten att uppleva ett land är från mc-sadeln. Men för att resan inte ska bli förstörd gäller det att man packar smart, och har med sig saker som man kan ha nytta av i många olika situationer.Motorcyklist med ryggsäck

Man behöver för det mesta inte bege sig långt från hemorten för att uppleva storslagna vyer från mc-sadeln. Det kan röra sig om böljande sädesfält, skärgårdslandskap eller storslagna fjäll och mäktiga älvar. Allra mäktigast är dock att uppleva allt detta, och kanske mer därtill, under samma resa. Varför inte planera in en mc-semester som går genom Norrland, Svealand och Götaland? Eller kanske rent av en resa som går ner på kontinenten. De svenska fjällen i all ära, men de kan inte mäta sig med alperna. Och inte har de några vingårdar heller. Ska man vara borta länge gäller det dock att packa smart, för packutrymmet på de flesta hojar är begränsat.

Tänk som en fjällvandrare

Mc-touring har faktiskt en hel del gemensamt med friluftsliv. I båda fallen tillbringar man större delen av dygnet utomhus, och det innebär att man är utlämnad åt elementen. Eftersom packutrymmet är begränsat vill man dessutom ha kläder som fungerar i flera olika typer av väderlek.

Därför är kläder i funktionsmaterial populära både bland fjällvandrare, kajakpaddlare och annat friluftsfolk, och bland mc-åkare. Om man vill förenkla en aning kan man säga att funktionsmaterial är de flesta typer av syntetmaterial, och också olika ullblandningar. Bomull däremot kan aldrig vara ett funktionsmaterial, och ska undvikas så långt det är möjligt. Det är förvisso mjukt och behagligt mot huden när det är torrt, men bomull andas inte, utan blir man svettig eller blöt blir plagget blött, och det är inte trevligt. Extra dåligt fungerar kläder i bomull under ett mc-ställ i Gore-Tex eller annat funktionsmaterial, eftersom fukten inte transporteras vidare ut till yttersta skiktet, där den avdunstar.