Kontakt: info@promc.se

Fördubblad skatt för hoj-ägare

Många har redan tagit fram sin hoj för säsongen och vill ut och köra för fulla muggar. Dock så har det kommit nya förslag på ändrade regler angående ökad fordonsskatt och skatt för koldioxidutsläppen. Därför är det nu många hoj-ägare som inte är nöjda och glada.  

mcPrecis som vi skrev om i ett tidigare inlägg är det viktigt med säkerhet i hemmet och garaget för att minimera risken för inbrott och få sina fordon blir stulna. Alla motorcyklister vill ju såklart behålla sina tvåhjuliga fordon för att kunna glida runt nu lagom i vårtider. Dock så är det viktigt att man som ny ägare till en motorcykel tänker igenom kostnaden av fordonet. Nu har nämligen en ny lag föreslagits i regering för att kunna minska på de ohälsosamma koldioxidutsläppen.

Diskussionen i regeringen om den eventuellt nya bilskatten är i full gång. Som man skriver om i Expressen är det redan nu förlaget att även motorcyklar ska ingå i denna lag. Där vill man se att fordonsskatten ska fördubblas, från 180 kronor till 360 kronor.

Enligt förslaget vill man inte bara höja grundbeloppet, utan på sikt även införa en koldioxidbaserad skatt för motorcyklar – Expressen

Förutom detta vill man även införa en skatt som baseras på koldioxidutsläppen för motorcyklar. Förslaget ser ut som så att varje gram koldioxid över 95 gram per körd kilometer ska kosta 11 kronor. Dessa förslag betyder i slutändan att motorcyklister kommer få en ökad skatt på flera hundra procent om lagen införs.

Missnöjda motorcyklister

Detta är något som många motorcykelägare inte är glada över och tycker att deras tvåhjuliga fordon inte ska klassas i samma kategori som bilar och lastbilar. Man tycker istället att man med motorcykel kan minska på köer och trängsel i storstäderna.

Det återstår nu att se vad förslagen leder till och om de blir nya lagar inför nästa år.