Kontakt: info@promc.se

Förbered dig inför hojåkandet

Det börjar bli hög tid att ta fram motorcykeln, men se till att du inte börjar köra med den innan all is och halka är helt borta för än så länge kan det fortfarande vara underkylt på många håll i landet – men du an börja förbereda inför sommarens hojåkande redan nu.

framhjul på motorcykelFyll tanken med ED95 och ge dig ut med din MC på vägarna, eller snart kan du det i alla fall. Än är väglaget fortfarande underkylt vilket kan skapa halka och det vill man ju inte råka ut för när man kör hoj. Men det går alldeles utmärkt att börja göra förberedelser inför hojåkandet redan nu. Och har man ingen MC har Expressen listat årets favoriter både från Yamaha, Ducati och Suzuki samt många fler. Likaså går det även att hyra motorcyklar om man så vill, men då ska man vara bredd på att det kan bli en dyr historia. Något som till exempel Dagens Nyheter skriver om och tar upp både fördelen med att man slipper handpenningen på 20 procent vilken ofta tillkommer när man köer en MC på avbetalning – men man skriver också om nackdelen vilken är att det är väldigt viktigt att kontrollera sina avtal, de ligger nämligen till uthyrarens fördel och inte till din vilket kan göra hyraffären till en riktigt dyr flopp.

Förbered MC:n inför sommaren

Hur ska man då förbereda sin MC inför sommaren? Först och främst bör du se till att ha ett MC-kort och att har ordentliga heltäckande skyddskläder och en godkänd hjälm, skriver Vi Bilägare som även tipsar om en hel del andra saker du bör tänka på för att undvika att skada dig när du väl ger dig ut på vägarna. Bland annat tipsar man om:

  • Att aldrig köra påverkad av alkohol eller droger då detta är en stor anledning till MC-olyckor.
  • Att köra med varselväst ovan på dins skyddskläder för att synas.
  • Bete dig snygg och ordentligt i trafiken genom att: hålla avstånd till andra trafikanter, köra i mitten av din körbana, aldrig köra om i en korsning, anpassa både fart och körstil efter vägmiljön och efter övrig trafik samt den gällande hastigheten – och sist men inte minst: visa hänsyn!