Kontakt: info@promc.se

Att tänka på vid bilköp

Går du i tankar om att köpa bil? Då finns det en hel del saker du bör kolla upp innan du lägger en handpenning på bilen du fastnat för – annars finns risk att du köper en bil med dolda kostsamma fel som du sedan får betala för själv eftersom du missat kontrollera det innan du skrivit på kontraktet.

3596603-smiling-woman-receiving-keys-from-a-manNär det är dags att köpa bil finns det många saker att tänka på. Vill du till exempel ha en Audi kan du faktiskt hitta riktigt fina begagnade bilar i det märket, och dessa finns samlade hos https://bilweb.se/sok/audi. Men innan du gör slag i saken och köper bilen du fattat tycke för så finns en hel del saker du bör kolla upp. Något som till exempel Expressen listar är hela 40 misstag vid köp av begagnad bils som kan kosta dig en rejäl hacka. Så spana in den listan innan du går vidare i ditt bilköp – och detta oavsett om du handlar från en privatperson eller om du köper från en bilhandlare.

Att tänka på vid köp av bil

Annat att tänka på är att du som köpare har undersökningsplikt. Det innebär att du måste kolla upp om bilen har några fel och brister redan vid köpetillfället, annars är det du som får stå för notan. Ett tips som Vi Bilägare tipsar om är att undersöka och provköra bilen. Då både känner du av om det är några fel med bilen som kanske inte syns, och är det knas med motorn så hörs detta när du kör bilen. En annan sak som är bra att kolla upp också är själva säljaren. Gör en internetsökning och kolla om det kommer upp något, och om du hittar oroväckande information så bör du avstå från att handla med just den personen. Likaså så ska du alltid lita på din magkänsla, om det känns fel när du träffar försäljaren så ska du lita på den känslan och avbryta affären. Är det däremot en bilhandlare du ska köpa av finns en del andra saker att tänka på – dessa har Konsumentverkets sajt Hallå konsument! samlat i en bra guide. Läs den innan du går till bilhandlare och vill du vara extra säker på att du minns allt som du ska tänka på är ett tips att skriva ut några av den sajtens checklistor och ta med dig till handlaren.

Här är lite fler tips: